Peyzaj uygulamalarında bitkisel formların bütünü, bitkisel peyzaj olarak değerlendirilir. Doğal peyzaj çalışmaları kategorisinde yer alan bitkisel peyzaj uygulamaları, doğal alanların bitki türleri ve yeşillendirme çalışmaları ile düzenlenmesidir.

 

Bitkisel peyzaj çalışmaları, mühendislik çalışmaları, mimari projeler ve teknik kadro ile uygulanır. Bitkisel peyzaj uygulamalarında, iklim ve coğrafya özelliklerine göre uygulama yapılır.

Bitkisel Peyzaj Uygulamaları Nelerdir?

Peyzaj mimarisi ile doğaya özel alanlar oluşturulmaktadır. Bitkisel peyzaj uygulamalarında iç mekan ve dış mekan uygulamaları yapılır. Süs bitkilerinin temini ve uygulanması, yine kullanım alanlarına, mimari özelliklere ve iklim niteliklerine göre uygulanır.

Bitkisel peyzaj uygulamalarında; nebati toprak ve elenmiş toprak uygulamaları, torf, gübre, mil ve ponza temini ile uygulanması bulunuyor. Farklı özellikler ve kalitelerde hazırlanan toprak ve gübre türleri, yapılan bitki dikim çalışmalarına göre seçilir.

Ağaç, fidan, çalı dikimi ve uygulamalarının yanı sıra ağaç kabuğu temini, bitkisel peyzaj uygulamaları arasında yer alır. Toprak karışımlarının hazırlanması, yeşil çatı uygulamaları, bitkisel yapılar, hazır rulo çim uygulamaları ve tohumla ekme çim uygulamaları, bitkisel peyzaj dahilinde yapılan uygulamalar olarak nitelendirilir.